Blog

Huis kopen als zzp'er

4 december 2023

Als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) kan het kopen van een huis een uitdagende taak zijn. In dat proces kan het je helpen om ‘financiële stabiliteit’ te begrijpen, evenals de rol van hypotheekadviseurs bij het verkrijgen van een hypotheek. 

Lees meer

Schijnzelfstandigheid voorkomen

4 december 2023

Schijnzelfstandigheid is een belangrijk en actueel onderwerp dat zowel werknemers als bedrijven raakt. In dit artikel gaan we dieper in op wat schijnzelfstandigheid precies inhoudt en welke impact het kan hebben. Daarnaast bespreken we ook de huidige wetgeving omtrent schijnzelfstandigheid en de mogelijke risico's die hiermee gepaard gaan. Tot slot geven we praktische tips en advies voor zowel werknemers als werkgevers om schijnzelfstandigheid te vermijden en benadrukken we het belang van bewustwording en educatie op dit gebied.

Lees meer

Aansprakelijkheid beperken in je voorwaarden

4 december 2023

Het kan van belang zijn om je aansprakelijkheid in je voorwaarden te beperken om je bedrijf en jezelf te beschermen tegen mogelijke juridische geschillen.

Lees meer

Zzp'er in de zorg: een stappenplan

4 december 2023

Als je overweegt om zzp'er te worden in de zorg, is het belangrijk om een goed stappenplan te hebben. In dit artikel zullen we alle belangrijke aspecten behandelen, zodat je goed voorbereid aan deze nieuwe uitdaging kunt beginnen.

Lees meer

Het Nederlandse zorgstelsel in 2 min. uitgelegd

3 december 2023

Het Nederlandse zorgstelsel behoort tot de beste ter wereld. Maar de beste word je niet zomaar. De zorg is in Nederland dan ook wel erg complex. Daarom geven we je in deze mini-blogreeks informatie over zorgverzekeringen en overstappen. Per blog behandelen we één onderwerp. Zo snap je dit jaar eindelijk waar je op moet letten tijdens het heuse ‘overstapseizoen’ (of nou ja, in ieder geval ietsje meer…)! Allereerst in blog 1 een korte uitleg hoe het zorgstelsel in Nederland werkt.

Lees meer

Zzp-kalender 2024

30 november 2023

Als zelfstandige zonder personeel (zzp'er) is het handig om goed georganiseerd te zijn en op de hoogte te zijn van belangrijke data en gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op jouw bedrijfsvoering. In deze zzp-kalender voor 2024 vind je een overzicht van data en gebeurtenissen waar je als zzp'er rekening mee moet houden. Van belastingaangifte deadlines tot belangrijke netwerkevenementen, deze kalender helpt je om je tijd, financiën en carrière effectief te beheren.

Lees meer

Elke lease een autoverzekering

21 november 2023

In onze zoektocht naar partners die onze visie delen, hebben we FinancialLease.nl gevonden. Gezamenlijk hebben we de expertise in huis om ondernemers te helpen een autoverzekering te vinden die perfect past bij hun unieke situatie. Dat zie je terug in de weg naar on-demand leasen. Daarom kun je via FinancialLease.nl en Yezzer binnen 2 minuten een autoverzekering vergelijken én afsluiten, zonder lange wachttijden of saaie polisgesprekken.

Lees meer

Een AOV voor de bouw

31 juli 2023

Als iemand die in de bouw werkt, loop je een groter risico op arbeidsongeschiktheid dan de gemiddelde ondernemer. Een ongeluk op de bouwplaats of zelfs werkgerelateerde stress of ziekte kunnen je (tijdelijk) uit het veld slaan. Het is daarom belangrijk om je inkomen veilig te stellen. Met een AOV voor de bouw zorg je ervoor dat je een stabiel inkomen behoudt tijdens je afwezigheid. Je weet van tevoren wat je uitkering zal zijn, wat jou de nodige zekerheid geeft.

Lees meer