Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) voor ZZP’ers dekt je tegen financiële schade die je oploopt door het maken van een beroepsmatige fout. Bekijk hier of je ook een BAV voor ZZP’ers nodig hebt en sluit direct online een af.
Vul in 2 min jouw gegevens in, wij vergelijken partijen en sturen binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel. Of sluit zelf direct in 2 minuten online af!
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers zorgt ervoor dat jij beschermd bent tegen financiële schade die je oploopt wanneer je een beroepsmatige fout maakt. Je bent dan gedekt tegen beroepsmatige fouten zoals nalatigheid en verkeerde handelingen, waarbij een BAV voor ZZP ook dekking biedt tegen ‘zuivere vermogensschade’. Daarnaast worden ook kosten voor juridisch verweer, wettelijke rente en bereddingskosten gedekt door een BAV voor ZZP’ers.
Met een BAV voor ZZP’ers dek je de kosten die je maakt om je belangen te verdedigen, of de schadeclaim terecht is of niet. Maar bij welke bedrijfsmatige fouten wordt je gedekt?
Een BAV voor ZZP’ers beschermt je tegen fouten waaruit financiële schade ontstaat, maar ook op andere vlakken. Word je aansprakelijk gesteld voor een grote claim? Een BAV voor ZZP’ers dekt dan de reputatie en de continuïteit van je bedrijf, zodat je daarna kunt blijven ondernemen. Ook wanneer je nalatig bent geweest, per ongeluk een geheimhoudingsplicht schendt of wanneer er smaad en laster is gepleegd, geeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bescherming.
Wanneer je als ZZP’er een beroep uitoefent waarbij je advies geeft aan andere partijen, is het slim om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers af te sluiten. Zo voorkom je dat je financieel in de problemen komt wanneer je een beroepsmatige fout begaat.
In onze blog “Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV), waarom is het nu écht belangrijk?” lees je waarom je het handig is om deze verzekering af te sluiten.
Welke BAV voor ZZP’ers bij je past, ligt aan jouw situatie en voorkeuren. Via Yezzer kun je gemakkelijk verschillende beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP’ers met elkaar vergelijken.
Je vult een aantal gegevens in over jezelf, je bedrijf en geeft je wensen voor een BAV door. Vervolgens krijg je van ons een rapport van verzekeringen van verschillende verzekeraars die je kunt vergelijken op hun voorwaarden en premies. Ook sturen we je een voorstel welke BAV wij het meest geschikt vinden voor jouw situatie als ZZP’er. Uiteindelijk kies je zelf welke BAV voor ZZP’ers je gaat afsluiten.
Het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers is bij Yezzer erg makkelijk. Wanneer je een BAV voor ZZP’ers hebt uitgekozen uit het vergelijkingsrapport, kun je die direct online afsluiten.
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de BAV voor ZZP’ers die het beste bij je past? Onze BAV specialisten helpen je graag met vinden van de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers. Neem nu contact met ons op.
Heb je als ZZP’er een beroep waarbij je veel advies geeft aan andere partijen? Dan is het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers verstandig. Bij sommige beroepen is het zelfs verplicht om een BAV voor ZZP’ers af te sluiten. Dit is het geval wanneer je als ZZP’er bijvoorbeeld werkt als belastingadviseur.
Werk je als ZZP’er als accountant, dan is het zeker slim om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers af te sluiten. Klopt je advies een keertje niet, dan dekt een BAV voor ZZP’ers de financiële schade die jij oploopt.
Vind je het lastig om zelf een geschikte beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers uit te zoeken? Onze BAV adviseurs Roos, Jolien en Kayleigh kunnen je helpen. Aan de hand van jouw wensen en voorkeuren gaan zij op zoek naar een verzekering die bij jou past. Natuurlijk maak je uiteindelijk zelf de keuze welke BAV voor ZZP’ers je gaat afsluiten.
Bij een aantal beroepen is het afsluiten van een BAV voor ZZP’ers verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld bij beroepen als financieel adviseur en bewindvoerder. Daarnaast kan een opdrachtgever ook van je vragen om een BAV voor ZZP’ers af te sluiten. Toch is het wettelijk niet verplicht om als ZZP’er een BAV af te sluiten. Lees er meer over op onze pagina “Beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?”.
Hoewel het afsluiten van een BAV voor ZZP’ers niet verplicht is, is het toch slim om het wel te overwegen. Een BAV geeft je namelijk zekerheid en zorgt ervoor dat je niet in de problemen komt wanneer je een beroepsmatige fout maakt.
In het overzicht hiernaast vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.
Alle veelgestelde vragenGezien de dekking (vermogensschade) zijn dit beroepen die bijvoorbeeld adviezen geven, tekeningen maken of berekeningen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan organisatieadviseurs, ICT'ers, architecten of accountants.
Mogelijk heeft een opdrachtgever van jou in de overeenkomst staan tegen welk bedrag je aansprakelijk gesteld kan worden. Dit kan je dan aanhouden. Als een opdrachtgever dit niet aangeeft of als je zelf een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wil, dan hangt de hoogte van het verzekerde bedrag af van jouw activiteiten. Yezzer helpt je hier graag bij om dit te bepalen. Voor bepaalde activiteiten zoals de advocatuur of financiële dienstverlening worden minimale bedragen vereist. Ook is het van belang om de beroepsaansprakelijkheidsverzekering goed te laten aansluiten op jouw algemene voorwaarden en/of modelovereenkomst, waarbij je in jouw voorwaarden opneemt dat jouw maximale aansprakelijkheid nooit meer kan zijn dan wat jouw verzekering hiervoor dekt.
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt je wanneer je door beroepsmatig handelen een fout maakt, zoals het geven van verkeerde adviezen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) geeft dekking wanneer je zaak- of letselschade aanricht bij een ander bedrijf. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je per ongeluk een kop koffie over iemands laptop stoot, of wanneer tijdens je werk letsel aanbrengt bij een persoon.
De kosten van een BAV kunnen verschillen per verzekering en verzekeraar. Daarnaast zijn de factoren beroep, omzet, verzekerde bedrag en eigen risico ook van invloed op de kosten van je beroepsaansprakelijkheidsverzekering.